×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře z jedné pánve
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská ,

Kuře z jedné pánve

Co budu potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, pokrájená na tenká kolečka
6 kuřecích stehenních řízků, Nyní v akci
pokrájených na kostky velikosti sousta
1 svitek skořice, přepůlený
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
kůra a šťáva z jednoho citronu Nyní v akci
400g konzerva cizrny, slitá
a propláchnutá
200 ml kuřecího bio bujonu + sůl
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a vyšším okrajem. Pak na něm osmahněte cibuli, na mírném ohni to bude trvat zhruba pět minut. Plamen zvyšte a do pánve přidejte kuřecí maso a smažte tři minuty dozlatova nebo tak, jak to máte rádi. Přidejte veškerá koření, kůru z citronu a smažte další minutu. Poté dejte do pánve i okapanou cizrnu a kuřecí vývar. Přiklopte a nechte probublávat zhruba pět minut.

2. Odklopte, vyndejte svitek skořice a dosolte. Přidejte špenát, opět přiklopte a duste zhruba dvě minuty, aby se špenát spařil, promíchejte. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj