×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře v polévce
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Kuře v polévce

Co budu potřebovat

kuřecí skelet, zbylé kosti a kůže
kuřecí prsa bez kůže Nyní v akci
řapíkatý celer
mrkev
cibule
pórek
citronová šťáva Nyní v akci
bobkový list
nové koření
sůl, pepř
pažitka

Jak na to?

Do studené vody vhodíme kuřecí skelet a veškeré kosti. Necháme zavařit, jakmile se voda začne vařit, vznikne na povrchu pěna, kterou musíme odstranit. Poté můžeme vývar ochutit solí, pepřem, bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Přidáme nakrájenou zeleninu – řapíkatý celer, pórek, mrkev a cibuli. Vývar necháme hodinku povařit na mírném ohni.

Po hodince dáme do vývaru jeden kus kuřecích prsou a necháme je pomalinku vařit na 90 °C. Po cca 20 minutách vývar scedíme. Na dno talíře nakrájíme trošku uvařené zeleniny, kuřecí prsa nakrájíme na plátky a položíme na zeleninu. Zakápneme citronovou šťávou a vše zalijeme čirým vývarem. Ozdobíme čerstvou pažitkou a mořskou solí.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj