×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Smažení ,

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Co budu potřebovat

400 g kuřecích prsou Nyní v akci
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
slunečnicový olej
na smažení
1 malá červená paprika, nakrájená na kousky Nyní v akci
1 středně velká mrkev, nakrájená na tenké nudličky
2 stroužky česneku
2 lžičky jemně nasekaného zázvoru
400 g vařené jasmínové rýže k podávání Nyní v akci
jarní cibulka na ozdobu
Na tempuru:
85 g hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžičky jemné mořské soli
200 ml perlivé minerální vody, ledové, nebo alespoň velmi dobře vychlazené
pár kostek ledu
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce sherry
1 lžíce světlejšího
třtinového cukru Nyní v akci
1 lžička kukuřičného škrobu

Jak na to?

1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Sójovou omáčku smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
2. Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
3. Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
4. Suroviny na omáčku promíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah
pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
5. Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj