×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Co budu potřebovat

4 plátky slaniny, nakrájené na kousky Nyní v akci
70 g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžičky provensálského koření Nyní v akci
8 horních kuřecích stehen s kůží Nyní v akci
1–2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
120 ml bílého vína
240 ml kuřecího vývaru
petrželka na ozdobu
čerstvé bílé pečivo, nejlépe rustikální šnek olivový Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj