×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Co budu potřebovat

3 střední mrkve
1 malý celer
2 střední petržele nebo pastináky
1 větší cibule
4 kuřecí čtvrtky nebo 1 celé kuře Nyní v akci
sůl
100 g másla Nyní v akci
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
a černého pepře
odrhnuté lístky ze snítky tymiánu
1 litr drůbežího vývaru nebo vody
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte. Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar. Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte; podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj