×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře s nádivkou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Vánoce , Pečení ,

Kuře s nádivkou

Co budu potřebovat

olivový olej Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených Nyní v akci
svazek čerstvého tymiánu
1 citron Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj