×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené kuře s nádivkou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Pečené kuře s nádivkou

Co budu potřebovat

1 celé kuře Nyní v akci
sůl
pepř
3 lžíce másla
Na nádivku:
8 rohlíků Nyní v akci
200 ml plnotučného mléka
4 vejce
100 g másla
půl hrnku vlašských ořechů
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvé petrželky
polníček
pečené brambory Nyní v akci

Jak na to?

Kuře s nádivkou by měl zvládnout každý, kdo se považuje za domácího kuchtíka. Je to jednoduché, takže s chutí do toho!

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Na nádivku pokrájejte rohlíky na asi centimetrové kostky.

3) Mléko našlehejte se žloutky a máslem a směsí zalijte rohlíky.

4) Nechte chvíli stát, teprve pak vmíchejte nasekané ořechy, česnek, petrželku a tymián. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Nakonec vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.

6) Nádivkou naplňte dobře omyté a osušené kuře – část dejte do břišní dutiny a krku a nakonec odtrhněte kůži od masa na prsou a nádivku dejte i sem.

7) Dutinu břišní sepněte párátkem a nohy svažte provázkem k sobě.

8) Kuře důkladně osolte a opepřete a pomažte rozpuštěným máslem.

9) Vložte ho do pekáčku, podlijte vodou a dejte do trouby.

10) Po prvních 10 až 15 minutách teplotu snižte na 180 °C. Pečte 1 hodinu, přelévejte výpekem.

Tip do kuchyně

 

Zbylou nádivku, co se vám nevešla do kuřete, upečte vedle v pekáčku. Pečené kuře podávejte s polníčkem a vařenými bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj