×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře po portugalsku s křupavými brambory
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská ,

Kuře po portugalsku s křupavými brambory

Co budu potřebovat

1 kuře o váze 1,4 kg Nyní v akci
600 g brambor Nyní v akci
4 větvičky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
Na piri piri marinádu:
3 stroužky česneku
½ lžičky sušených chilli papriček
1 lžíce pálivé papriky
60 ml citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
60 ml olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
Na dip:
2 zelené chilli papričky
hrst koriandru
½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce citronové šťávy
150 g majonézy
60 g zakysané smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C a udělejte piri piri marinádu: v robotu dohladka umixujte nasekaný česnek, chilli papričku, pálivou papriku, citronovou šťávu, ocet, olej, sůl a pepř. Asi čtvrtinu marinády dejte stranou, zbytkem potřete kuře. Pak jej kůží dolů položte na lehce vymazaný plech a protáhněte jím dvě jehlice. Dejte stranou. Malé brambory promíchejte s rozmarýnem a olejem, pak je přidejte na pekáč ke kuřeti a pečte 30 minut. Pak kuře obraťte, pečte dalších 30 minut a každých 10 minut potírejte zbylou marinádou.
Servírujte s dipem. Rozmixujte chilli papričky, koriandr, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Majonézu smíchejte se smetanou a pak smíchejte s chilli základem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj