×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Italská , Pečení ,

Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

Co budu potřebovat

1 velká cibule, přepůlená, tence pokrájená
85 g krémového smetanového sýru Nyní v akci
200 g mraženého listového špenátu, rozmrazeného, vymačkaného, nasekaného
muškátový oříšek, sůl, pepř
4 krásné kuřecí prsní řízky
4 větvičky cherry rajčat, vždy 7–8 rajčat
na větvičce
550 g brambor, tence pokrájených na plátky Nyní v akci
4 stroužky česneku, na plátky
8 vypeckovaných oliv Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Cibuli dejte do mísy a přelijte ji vroucí vodou, aby byla potopená. Nechte stát 15 minut. Mezitím smíchejte sýr, špenát, větší špetku muškátového oříšku a hodně pepře v míse. Pak směsí zakryjte vršky soleného kuřecího masa a navrch posaďte po větvičce cherry rajčat.
Sceďte nakrájenou cibuli a důkladně ji osušte. Pak ji opatrně promíchejte s plátky brambor, česnekem, olivami, olejem a pepřem. Ze směsi vytvořte na pečicím papíru čtyři „ostrovy“, lehce je přimáčkněte a dejte na 25 minut péct. Poté na každý ostrov dejte po jednom kuřecím řízku a pečte dalších 20–30 minut.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 22,90
    sleva: −21 %
  • současná cena: 22,90 cena před slevou: 26,90
    sleva: −14 %
  • současná cena: 39,90 cena před slevou: 49,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj