×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře na paprice s rýží
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Kuře na paprice s rýží

Co budu potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
1 kuře, naporcované na 6–8 kusů Nyní v akci
sůl
pepř
sladká paprika BASIC
nové koření BASIC
pepř BASIC
tymián
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky BASIC
1 kelímek smetany ke šlehání BASIC
600 g rýže BASIC Nyní v akci

Jak na to?

Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci. Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj