×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře na paprice s houskovým knedlíkem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Co budu potřebovat

2 šalotky
2 lžíce másla Nyní v akci
3 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
sladká paprika Nyní v akci
nové koření, pepř
slepičí vývar podle potřeby (cca 300 ml)
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
Na houskové knedlíky
3 včerejší housky
10–20 g másla Nyní v akci
400 g hrubé mouky + trocha
na poprášení válu
1 vejce
250 ml sodovky, sycené minerálky nebo
stolní vody (bez příchuti!) Nyní v akci
asi 5 g soli (nebo i víc, podle slanosti
housek) + další do vody na vaření

Jak na to?

Šalotky nasekejte najemno a pak je
3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte
dobře omyté a osušené kuřecí
čtvrtky – každou na dvě části. Všechny
díly osolte a opepřete a důkladně ze
všech stran posypte sladkou paprikou.
Pak porce masa postupně opečte na základu
v hrnci. Všechny kousky vraťte
do hrnce, přidejte pár kuliček nového
koření a pepře, podlijte asi 300 ml
vývaru – a dejte do trouby předehřáté
na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl
pečte. V průběhu pečení případně ještě
mírně podlijte vývarem, jinak polévejte
výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
Pekáč vytáhněte z trouby, maso
vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte
ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku,
zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli
dostatek hustší omáčky. Prohřívejte
15 minut. Maso a omáčku podávejte
společně s houskovým knedlíkem.
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky
na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte
máslo a pak na něm housku lehce
opečte a nechte vychladnout. Do mísy
nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce
a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou
energicky zpracovávejte, dokud nevznikne
hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
Pak přidejte opečenou housku
a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.
Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte
podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí
osolené vody a na mírném ohni vařte
asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte
z vody a okamžitě je propíchejte, pak,
ještě horké, nakrájejte na plátky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj