×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřátka z bílkového krému
90 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Kuřátka z bílkového krému

Co budu potřebovat

60 g másla pokojové teploty Nyní v akci
150 g krupicového cukru Nyní v akci
2 vejce
½ lžičky kypřicího prášku
½ lžičky jedlé sody
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
1 lžíce strouhané citronové kůry Nyní v akci
70 ml mléka Nyní v akci
130 g hladké mouky
NA KRÉM
2 bílky
pár kapek citronové šťávy Nyní v akci
žluté potravinářské barvivo
130 g krupicového cukru Nyní v akci
160 ml vody Nyní v akci
oranžově obarvený marcipán na nožičky a zobáček + rozpuštěná tmavá čokoláda na očička

Jak na to?

Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte máslo s cukrem na nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, mléko a na závěr přisypte mouku. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
Z bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar a potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj