×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí svíčková
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Krůtí svíčková

Co budu potřebovat

4–6 krůtích stehen
200 g slaniny Nyní v akci
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce másla Nyní v akci
3–4 mrkve
1 petržel
2 skleničky nakládaného celeru
2–3 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 velká smetana
3 lžíce hladké mouky Nyní v akci
1 zakysaná smetana Nyní v akci
citronová šťáva Nyní v akci
houskové knedlíky
brusinky

Jak na to?

Stehna omyjte, očistěte, pak je prošpikujte špalíky slaniny a ze všech stran osolte a opepřete. Olej a máslo rozpalte ve větším hrnci a postupně v něm maso ze všech stran opečte. Dejte stranou a naopak do hrnce dejte strouhanou mrkev, petržel i okapaný celer (lák uschovejte). Opékejte asi 10 minut. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem, aby bylo maso ponořené, přilijte lák a přidejte bobkové listy, nové koření i jalovec. Přiklopené vařte 45 minut. Pak maso otočte, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte další hodinu a půl, aby maso zcela změklo. Pak maso vyjměte a udržujte teplé. Vylovte koření a vyhoďte jej. Základ omáčky rozmixujte dohladka. Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce, přidejte zakysanou smetanu a 15 minut provářejte. Chuť dotáhněte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku s masem podávejte s knedlíkem a brusinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj