×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí stehna s medem a česnekem
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Krůtí stehna s medem a česnekem

Co budu potřebovat

900 g krůtích stehen Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce sušeného tymiánu
2–3 bobkové listy
1 lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře
8–10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 cibule, nakrájené na klínky
2 lžíce medu
150 ml kuřecího vývaru
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj