×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí řízky v parmazánové strouhance
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Co budu potřebovat

8 plátků z krůtích prsou, každý o váze zhruba 115 g
sůl
pepř
100 g strouhanky,
vylepšené trochou koření, např. provensálského Nyní v akci
80 g parmazánu, nastrouhaného
4 bílky, prošlehané
40 g másla
2 lžičky olivového oleje Nyní v akci
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.

V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.

Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj