Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí ragú s papardelle
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí ragú s papardelle
Krůtí ragú s papardelle

Krůtí ragú s papardelle

Zimní večer, červené víno, krůtí ragú – ideální atmosféra pro romantickou večeři nebo vzácnou návštěvu. Příprava sice zabere více času, odměnou vám však bude skvělé jídlo a obdiv strávníků.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajče 2 ks
  • Krůtí stehna 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Tymián sušený 1 plž
  • Rozmarýn sušený 1 plž
  • Červené víno 100 ml
  • Šalvěj sušená 1 plž
  • Rajčatová passata 700 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Voda 150 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Těstoviny pappardelle 500 g
  • Parmazán
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajče 2 ks
  • Krůtí stehna 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Tymián sušený 1 plž
  • Rozmarýn sušený 1 plž
  • Červené víno 100 ml
  • Šalvěj sušená 1 plž
  • Rajčatová passata 700 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Voda 150 ml

Příprava

1
Mrkev očistěte a nakrájejte na širší kolečka. Cibuli a česnek pokrájejte najemno. Rajčata rozpulte, vykrojte semínkové středy a nakrájejte na kostky.
2
Krůtí stehna osolte. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a zprudka na něm stehna opečte, aby se maso zatáhlo.
3
Pak stehna vyjměte a vložte do hrnce cibuli, česnek a čerstvé bylinky, které svážete k sobě nití. Pár minut restujte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev a dále opékejte.
4
Po dvou minutách přimíchejte rajčata. Vložte krůtí stehna a podlijte vínem. Když se víno lehce odpaří, přidejte rajčatové pyré, protlak, cukr, podlijte vodou a vložte bujón, který prsty trochu rozmělněte.
5
Přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude odpadávat od kosti, zhruba tři hodiny. Občas promíchejte.
6
Ke konci vyjměte stehna, zbytky bylinek a maso vidličkou oberte a natrhejte na menší kousky.
7
Pokud je omáčka moc řídká, odklopenou ji vařením ještě zredukujte.
8
Uvařte papardelle dle návodu, maso vraťte zpátky do omáčky, promíchejte a podávejte těstoviny polité ragú a posypané parmazánem.
1
Mrkev očistěte a nakrájejte na širší kolečka. Cibuli a česnek pokrájejte najemno. Rajčata rozpulte, vykrojte semínkové středy a nakrájejte na kostky.
2
Krůtí stehna osolte. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a zprudka na něm stehna opečte, aby se maso zatáhlo.
3
Pak stehna vyjměte a vložte do hrnce cibuli, česnek a čerstvé bylinky, které svážete k sobě nití. Pár minut restujte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev a dále opékejte.
4
Po dvou minutách přimíchejte rajčata. Vložte krůtí stehna a podlijte vínem. Když se víno lehce odpaří, přidejte rajčatové pyré, protlak, cukr, podlijte vodou a vložte bujón, který prsty trochu rozmělněte.
5
Přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude odpadávat od kosti, zhruba tři hodiny. Občas promíchejte.
6
Ke konci vyjměte stehna, zbytky bylinek a maso vidličkou oberte a natrhejte na menší kousky.
7
Pokud je omáčka moc řídká, odklopenou ji vařením ještě zredukujte.
8
Uvařte papardelle dle návodu, maso vraťte zpátky do omáčky, promíchejte a podávejte těstoviny polité ragú a posypané parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.