Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí prsa na bylinkách s máslovými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí prsa na bylinkách s máslovými bramborami
Krůtí prsa na bylinkách s máslovými bramborami

Krůtí prsa na bylinkách s máslovými bramborami

Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 170 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Česnek 4 strouž.
  • Citron BIO 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky
  • Cibule šalotka 50 g
  • Brambory typu C 450 g
  • Vývar kuřecí 290 ml
  • Olej olivový 5 plž
  • Bílé víno suché 60 ml
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Ředkvičky 4 ks
  • Máslo 170 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Česnek 4 strouž.
  • Citron BIO 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky
  • Cibule šalotka 50 g
  • Brambory typu C 450 g
  • Vývar kuřecí 290 ml
  • Olej olivový 5 plž
  • Bílé víno suché 60 ml
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Hořčice dijonská 1 člž

Příprava

1
V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
2
Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
3
Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
4
Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu. Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
5
Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.
1
V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
2
Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
3
Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
4
Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu. Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
5
Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.