×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Křupavé řízky po italsku
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Křupavé řízky po italsku

Co budu potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná Nyní v akci
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení Nyní v akci
klínky citronu, popřípadě čerstvé Nyní v akci
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj