×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Křupavá kuřecí křidélka
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Křupavá kuřecí křidélka

Co budu potřebovat

NA OMÁČKU BUFFALO
15 g másla, rozpuštěného Nyní v akci
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
¼ lžičky soli
60 ml harissy
NA ZÁZVOROVO-SOJOVOU GLAZURU
75 g medu Nyní v akci
2 lžíce sojové omáčky
3 velké stroužky česneku, rozmačkané
kousek zázvoru, asi 2×2,5 cm
NA KŘÍDLA
2 kg kuřecích křídel
2 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte první čtyři suroviny v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Suroviny na glazuru přiveďte spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj