×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krtkův sen
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Krtkův sen

Co budu potřebovat

125 g másla + na vymazání mísy Nyní v akci
200 g krupicového cukru Nyní v akci
1 sáček vanilkového cukru
3 lžíce kakaa holandského typu Nyní v akci
230 g hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
4 vejce
2 kelímky smetany ke šlehání
2 větší banány
150 g marcipánové hmoty
modrá, černá, červená a hnědá potravinářská barva
1 velké roksové lízátko

Jak na to?

1. Máslo, oba cukry, dvě lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném ohni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 25 x 35 cm vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C zhruba dvacet minut.
2. Piškot nechte zcela zchladnout, pak ho po kratší straně přepulte. Jednu půlku rozdrobte na malé kousky, abyste získali směs, ze které uděláte ,hlínu‘. Druhou půlku vodorovně rozřízněte na dva piškotové pláty. Mísu o objemu 1300 ml lehce vytřete máslem. Z jednoho plátu piškotu pomocí nože vyřízněte kolečko, to dejte na dno mísy, zbytek nakrájejte na obdélníky a těmi vyložte obvod mísy. Jednu smetanu ušlehejte dotuha, vsypte do ní na kostičky nakrájené banány a směs přendejte do mísy – můžete lehce přitlačit. Druhý piškotový plát použijte jako pokličku a šlehačku jím zakryjte – opět lehce přitlačte. Dort zakryjte alobalem a dejte minimálně na čtyři hodiny do ledničky.
3. Dort vyklopte, druhou smetanu rozmíchejte s jednou lžící kakaa a ušlehejte dotuha. Pak jí potřete dort a navrch posypejte piškotovou hlínou. Z marcipánové hmoty – obarvené potravinářskými barvivy – vytvořte krtečka a rýč. Dort ozdobte lízátkem, krtkem i rýčem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj