×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládové krokety se zmrzlinou
120 minut a více , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Zmrzlina , Smažení ,

Čokoládové krokety se zmrzlinou

Co budu potřebovat

550 ml mléka (polotučného či odstředěného) BASIC
75 g krupicového cukru
50 g holandského kakaa
špetka soli
75 g másla
150 g hladké mouky BASIC
2 vejce BASIC
110 g strouhanky
slunečnicový olej BASIC
moučkový cukr
jahody
banány
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Do rendlíku nalijte 500 ml mléka a na slabém plameni jej přiveďte k varu.

2) Vmíchejte cukr smíchaný s kakaem a špetkou soli, a pak sejměte z ohně.

3) Máslo rozpalte v hrnci na slabém plameni, pak přisypte 75 g mouky a dobře promíchejte. Snižte plamen na co nejnižší a 7 minut opékejte, pak postupně přilévejte kakaové mléko a metličkou vyšlehejte dohladka. Opékejte dalších 7 až 8 minut, dokud směs nezhoustne.

4) Pak ji přendejte do mísy, přetáhněte fólií a 1 hodinu chlaďte. Po zchladnutí ze směsi vytvořte pomocí lžíce 12 oválných kroket.

5) Vejce a zbylé mléko našlehejte v misce, do druhé nasypte zbytek mouky a strouhanku a promíchejte.

6) Každou kroketu obalte nejprve v moučné směsi, pak vaječné, opět moučné a nakonec vaječné a smažte ve vyšší vrstvě oleje asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s jahodami, banány a zmrzlinou.

Tip do kuchyně

 

Tento recept doporučujeme jako dezert po lehčím obědě, abyste se vy a vaše ratolesti nepřejedli k prasknutí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj