×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krkovice s thajskou omáčkou Jaew
50 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Marinády , Grilování ,

Krkovice s thajskou omáčkou Jaew

Co budu potřebovat

4 plátky vepřové krkovice
NA MARINÁDU
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce limetkové šťávy Nyní v akci
2 lžíce whisky (nemusí být)
NA OMÁČKU JAEW
1 šalotka, nakrájená najemno
hrst čerstvého koriandru, nasekaného
5 lžic rybí omáčky
šťáva z 1 limetky Nyní v akci
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce chilli vloček

Jak na to?

Suroviny na marinádu dobře prošlehejte, až se cukr rozpustí. Marinádou přelijte maso a dejte ho na 2–6 hodin do lednice. Stejně připravte omáčku: všechny suroviny smíchejte a nechte uležet.
Maso vyndejte z marinády, nechte ho okapat. Grilujte ho doměkka 30 minut, pravidelně potírejte marinádou a otáčejte. Hotové maso nechte 10 minut odležet, nakrájejte a podávejte s omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj