×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krevetová polévka bisque
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Středomořská , Vaření ,

Krevetová polévka bisque

Co budu potřebovat

krevety Nyní v akci
řapíkatý celer
1 mrkev
5 cherry rajčátek Nyní v akci
4 lžíce drcených rajčat Nyní v akci
pórek
1/2 cibule
Brandy
portské víno Nyní v akci
1 dcl smetany Nyní v akci
cca 1 dcl vody Nyní v akci
bílá mouka Nyní v akci
máslo Nyní v akci
3 chilli papričky
česnek
estragon
tymián
1 bobkový list
olivový olej Nyní v akci
arašídový, popř. rostlinný olej Nyní v akci
ořechový olej
sůl
pepř

Jak na to?

Velké krevety oloupeme a skořápky si připravíme do misky. V kastrolu rozehřejeme kapku olivového, arašídového a ořechového oleje. Orestujeme nakrájený řapíkatý celer, pórek a stroužek česneku. Pak přidáme nakrájenou mrkev a půlku cibule. Když je zelenina orestovaná, přisypeme rozpůlená rajčátka a skořápky z krevet. Zakápneme kvalitní Brandy a portským vínem a přilijeme drcená rajčata.
Aby byla polévka mírně pikantní, ochutíme ji chilli papričkami a pak snítkou estragonu, tymiánu a jedním bobkovým listem. Když se tekutina odpaří, polévku zaprášíme bílou moukou, přilijeme vodu, osolíme a opepříme.
Necháme povařit asi 40 minut. Potom přilijeme smetanu a polévku procedíme.
Přidáme kousek čerstvého másla a mírně promixujeme. Můžeme podávat.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj