×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažená křepelka v těstíčku
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Něco lehkého , Smažení ,

Smažená křepelka v těstíčku

Co budu potřebovat

sůl a pepř
4 křepelky (je to asi 800 g váhy)
kukuřičná mouka na poprášení Nyní v akci
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
skrojky citronu k podávání Nyní v akci
Na ochucenou sůl:
40 g hrubé mořské soli
1 lžičky červeného pepře
3 celé hvězdičky badyánu
1 kousek skořice

Jak na to?

Křepelčí maso je opravdu výtečné. Pokud jste ho ještě neochutnali, doporučujeme vám recept na smažené křepelky v těstíčku.

1) Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, vsypte hrubou mořskou sůl, namletý červený pepř, hvězdičky badyánu a svitek skořice a opékejte 1 až 2 minuty. Poté dejte stranou.

2) Každou křepelku naporcujte na 4 díly a všechny postupně obalte v kukuřičné mouce.

3) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte kousky křepelek a opékejte je 3 až 5 minut do zlatova a křupava.

4) Pak křepelky dejte do mísy a posypte je ochucenou solí, aby se v ní rovnoměrně obalily.

Tip do kuchyně

 

Ke křepelkám podávejte skrojky citronu na pokapání.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj