×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kreolská rýže s játry a krevetami
30 minut , Střední náročnost , Česká ,

Kreolská rýže s játry a krevetami

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 střední cibule, jedna nakrájená
na půlkolečka, druhá na kostky
2 malé zelené papriky, jedna nakrájená Nyní v akci
na kostky, druhá na proužky
4 žampiony, očištěné a nakrájené Nyní v akci
2 stroužky česneku, prolisované
400 g vepřových jater, mletých
2 lžičky sušeného tymiánu
1 sušená chilli paprička, nadrcená
sůl a mletý černý pepř
1 celerový řapík, nakrájený
200 g rýže Nyní v akci
12 středních krevet Nyní v akci
600 ml masového vývaru
jarní cibulka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj