×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kremrole
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Kremrole

Co budu potřebovat

350 g hladké mouky
250 g másla
1 žloutek
1 lžíce octa
100 ml smetany na šlehání
Na náplň:
5 bílků
špetka soli
320 g krupicového cukru
máslo
vejce

Jak na to?

Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu. Troubu předehřeju na 180 °C. Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem. Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny. Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky. Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr. Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý. Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj