×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krémové dršťky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská ,

Krémové dršťky

Co budu potřebovat

500g balení předvařených hovězích drštěk AQ
200 ml suchého bílého vína
2 lžíce oleje Nyní v akci
1 lžíce másla
1 cibule, nasekaná najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
150–200 ml vývaru z bylinkové kostky tymián a bazalka
snítka tymiánu
150 ml smetany
čerstvé bylinky na ozdobu
500 g bramborových noku

Jak na to?

1. Drštky několikrát propláchněte pod horkou tekoucí vodou nebo je nechte pět minut stát v horké vodě. Slijte, nechte úplně vychladnout a dejte na hodinu až dvě marinovat do suchého bílého vína. Opět slijte.
2. Olivový olej a máslo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem, přidejte cibuli a čtyři až pět minut opékejte, aby vám krásně zesklovatěla, přidejte česnek a po další minutě i drštky. Zprudka opékejte. Přilijte vývar a patnáct minut vařte. Zhruba v půlce přihoďte celou snítku tymiánu. Bylinky vyndejte, vlijte smetanu a nechte zredukovat. Hotové drštky servírujte posypané čerstvými bylinkami, s bramborovými noky, uvařenými podle návodu na obalu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj