×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krémová špenátovo-fazolová polévka
20 minut , Polévka , Střední náročnost ,

Krémová špenátovo-fazolová polévka

Co budu potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
2 konzervy bílých fazolí po 400 g propláchnutých a scezených Nyní v akci
875 ml zeleninového bujónu
300 g čerstvého baby špenátu
hrst petrželky, nasekané
60 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř
100 g anglické slaniny, nasekané najemno Nyní v akci
150 g čerstvého sýra Nyní v akci

Jak na to?

V hrnci rozehřejte na mírnem plameni lžíci olivového oleje, vhoďte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte doměkka. Přidejte fazole a dobře promíchejte. Vlijte vývar, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a petrželku, znovu přiveďte k varu, sundejte z plotýnky a nechte 2 minuty stát. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej, vhoďte slaninu a 4–5 minut ji pečte dokřupava. Vyndejte a nechte odkapat na papírové utěrce. Rozdělte do polévkových misek, ozdobte slaninou, sýrem a poprašte pepřem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj