×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krémová čočka s klobáskami
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Mexická ,

Krémová čočka s klobáskami

Co budu potřebovat

400 g čočky
8 bavorských klobás Nyní v akci
1 cibule
2 mrkve
1 kousek celeru
2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
2 větší plátky slaniny, nakrájené na nudličky Nyní v akci
1/2 lžičky sušeného tymiánu
200 ml horkého zeleninového vývaru
sůl, pepř
4 lžíce 30% smetany

Jak na to?

Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmí­chejte smetanu. Podávejte s klobáskami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj