×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Křehký jablečný koláč
30 minut , Střední náročnost , Americká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Křehký jablečný koláč

Co budu potřebovat

400 g listového těsta
3–5 krásných velkých jablek Nyní v akci
1 citron, čerstvě vymačkaná šťáva z něj Nyní v akci
25 g másla, na malé kousky Nyní v akci
3 lžičky vanilkového cukru
1 lžíce krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu
vanilková zmrzlina k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Listové těsto rozválejte do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujte mírně dovnitř. Jablka nakrájejte na tenká kolečka a opatrně promíchejte s citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Pak jablka rozprostřete na těsto, navrch dejte kousky másla a vše zasypte oběma cukry. Pečte patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřete meruňkovým džemem. Podávejte teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj