×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Křehké sušenky s fíkovým chutney
30 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Křehké sušenky s fíkovým chutney

Co budu potřebovat

NA KRÉM
100 g mascarpone
pár zrníček z vanilkového lusku
1 lžíce pomerančového likéru Nyní v akci
1 lžíce vanilkového cukru Nyní v akci
NA CHUTNEY
šťáva z 1 pomeranče Nyní v akci
1 vanilkový lusk
100 g fíkového chutney nebo nasekané fíky
50 ml pomerančového likéru Nyní v akci
2 lžíce pomerančové kůry, nastrouhané
2 lžíce medu
NA TĚSTO [Těsto]
150 g máslové Hery
2 vejce
300 g hnědého cukru Nyní v akci
250 g hladké mouky
9 g kypřicího prášku Nyní v akci
1 lžička soli

Jak na to?

Začněte krémem. Vmíchejte do mascarpone zrníčka vanilky, pomerančový likér, vanilkový cukr a dejte do lednice zatuhnout. Zatím připravte chutney. Vlijte do rendlíku šťávu z pomeranče, vanilkový lusk bez semínek, nasekané fíky nebo fíkové chutney, pomerančový likér, pomerančovou kůru a med. Zvolna vařte, až vznikne hustší sirup.
Připravte si těsto na sušenky. Utřete Heru s cukrem a vejci. Smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí, vsypte do vaječné směsi a zpracujte hladké těsto. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte plát silný 2–3 milimetry a pomocí skleničky z něj vykrajujte kolečka o průměru 5 centimetrů. Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Hotové sušenky ozdobte fíkovým chutney a vychlazeným mascarpone.

Hera maslovaHera máslová

Hera máslová příchuť je výborná
na přípravu krémů a na pečení.

 

 

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj