×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Královský pudink
50 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Královský pudink

Co budu potřebovat

250 ml mléka Nyní v akci
250 ml smetany na šlehání Nyní v akci
100 g krupicového cukru
2 lžíce sherry nebo griotky
semínka z 1 vanilkového lusku
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g malinového džemu, ohřátého Nyní v akci
kousek másla na vymazání

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Do kastrolu naliju mléko, smetanu, přidám 2 lžíce cukru, sherry, vanilková semínka a na mírném plameni zahřívám, až je směs teplá a cukr se rozpustí. Stáhnu z plamene, postupně ve směsi pečlivě rozmíchám oba žloutky a směs rozdělím do čtyř lehce máslem vymazaných misek o objemu 250 ml nebo porcelánových polévkových talířů. Dám je do trouby a peču 30 minut. Zatím ušlehám bílky do polotuha, postupně přidávám cukr a šlehám, až vznikne tuhý a krásně lesklý sníh. Džem rozetřu na upečený krém a každé misce udělám sněhovou čepici. Vrátím do trouby a peču dalších 8–10 minut, až sníh zezlátne.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj