×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králík v hořčičné omáčce
90 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost ,

Králík v hořčičné omáčce

Co budu potřebovat

1 králík, naporcovaný
sůl
4 lžíce másla
2 velké šalotky, nasekané
125 ml bílého vína
125 ml hrubozrnné hořčice
3 snítky tymiánu
200 ml vody nebo vývaru Nyní v akci
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
křupavý bílý chléb Nyní v akci
bílé víno k podávání

Jak na to?

Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.

Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.

Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.

Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj