×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králík na víně
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Králík na víně

Co budu potřebovat

1 celý králík bez hlavy
čerstvě namletý pepř
150 g plnotučné hořčice
4 cibule, nakrájené na kolečka
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
125 g přepuštěného másla + trocha másla na zjemnění výpeku
200 ml zeleninového vývaru
250 ml suchého červeného vína

Jak na to?

1. Králíka naporcujte na šest kusů. Každý důkladně ze všech stran opepřete, potřete silnou vrstvou hořčice a uložte do pekáče. Zasypte kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Přidejte snítky bylin a přelijte přepuštěným máslem. Nechte v chladu (lednici) uležet dva dny. 2. Po dvou dnech podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste. Maso jednou obraťte. 3. Poté odklopený pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte hodinu a půl, nebo dokud maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracejte a podlévejte.
4. Maso vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Do výpeku s cibulí přilijte víno a za stálého míchání chvíli vařte, zjemněte máslem a podle chuti dosolte. Maso vraťte do sosu – podávejte
společně, ozdobené tymiánem, ideálně s chlupatým knedlíkem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj