×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Vaření ,

Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Co budu potřebovat

1 králík
sůl
pepř
8–10 stroužků česneku
200 g slaniny Nyní v akci
pár snítek rozmarýnu
olivový olej Nyní v akci
Na špenát:
olivový olej Nyní v akci
3–4 stroužky česneku
1 sáček čerstvého špenátu
sůl
pepř
máslo
100–150 ml smetany
Na bramborové knedlíky:
8 brambor Nyní v akci
polohrubá mouka
1 vejce
špetka soli

Jak na to?

Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete utřeným česnekem. Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem. Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte nasekaný česnek a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti. Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor. K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj