×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králík na černých olivách
10 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká ,

Králík na černých olivách

Co budu potřebovat

4 králičí stehna AQ
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje sůl, pepř Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
svazek rozmarýnu, tymiánu a bobkového listu
5–6 kuliček pepře koňak na ovonění
půl sklenice červeného vína
půl sklenice džusu z granátového jablka
větší hrst černých oliv Nyní v akci
Na marinádu
sklenice červeného vína
2 lžičky medu Nyní v akci
sůl, pepř
3 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a na šest hodin do ní naložte králičí stehna. Poté maso osušte a obalte v mouce. Na středním plameni rozpalte hrnec s těžkým dnem, přidejte olej a pak na něm z obou stran maso opečte. Osolte ho a opepřete a přidejte cibuli, česnek, svazek bylin a celý pepř. Promíchejte a opékejte dalších pět minut. Přilijte koňak, víno, tři skleničky vody a džus z granátového jablka. Přiklopte a vařte na slabém plameni zhruba hodinu. Omáčka by vám měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidejte hrst oliv.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj