×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králičí stehna na dijonské hořčici
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pro gurmány ,

Králičí stehna na dijonské hořčici

Co budu potřebovat

2 králičí stehna
řapíkatý celer
mrkev
šalotka
pórek
stroužek česneku
2 dl bílého vína
vývar
smetana Nyní v akci
dijonská hořčice
máslo Nyní v akci
rostlinný olej Nyní v akci
sůl, pepř
rozmarýn

Jak na to?

Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno). Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do ¾. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit do měkka, cca 45 minut.
Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát.
Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 15,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj