×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králičí řízečky s bylinkovou majonézou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Co budu potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku Nyní v akci
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení Nyní v akci
klínky citronu k podávání Nyní v akci
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU Nyní v akci
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy Nyní v akci
kůra a šťáva z 1 citronu Nyní v akci

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj