×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králičí ragú s  těstovinami
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Králičí ragú s těstovinami

Co budu potřebovat

olivový olej Nyní v akci
3–4 plátky slaniny Nyní v akci
2 bobkové listy
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 celý králík
1 palice česneku
2 pórky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 červené cibule
20 g sušených hříbků
2×400g plechovka rajčat
500 ml tmavého piva
2 lžíce rajčatového pyré
sůl
pepř
muškátový oříšek
½ citronu Nyní v akci
pár větviček tymiánu
500 g těstovin penne parmazán Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obale, posypané hoblinami parmazánu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj