×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z králičího ragú podle Zdeňka Pohlreicha
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Francouzská , Pro gurmány , Vaření ,

Polévka z králičího ragú podle Zdeňka Pohlreicha

Co budu potřebovat

králičí kosti, odřezky a vnitřnosti
1 mrkev
1 cibule
1 řapíkatý celer
1 pórek
150 g máslo
hladká mouka
50 ml smetana Nyní v akci
3 ks nové koření
1 ks bobkový list
muškátový oříšek
sůl, pepř
pažitka
Chlebové knedlíčky
2 vejce
smetana Nyní v akci
toastový světlý chléb (asi 4 plátky)
muškátový oříšek
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Nechte se inspirovat receptem od Zdeňka Pohlreicha na polévku z králičího ragú.

1) Králičí kosti a odřezky vhoďte do studené vody, přidejte kousky řapíkatého celeru, mrkev, kousek pórku a cibuli, dochuťte pár kuličkami nového koření, bobkovým listem, solí a pepřem a nechte asi hodinku vařit.

Mezitím připravte knedlíčky.
2) Dva žloutky a kapku smetany rozšlehejte.
3) Světlý toastový chleba zbavte kůrky a nakrájejte na kostičky. Chléb zalijte žloutky a promíchejte, osolte a opepřete, ochuťte špetkou muškátového oříšku.
4) Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi, přidejte také nasekanou petrželku.
5) Z hmoty vytvarujte malé kulaté knedlíčky a uvařte ve vroucí osolené vodě, jsou-li vařené, vyplavou na povrch.

6) Z králičího vývaru seberte vzniklou pěnu a přidejte do něj vnitřnosti z králíka – srdce, ledviny, játra...

V jiném hrnci připravte základ na ragout – omáčku velouté.
7) V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte hladkou mouku – stejně másla jako mouky. Připravte jíšku.
8) Králičí základ přeceďtee a čistý vývar jemně zahustěte jíškou, kterou ve vývaru rozmixujte ručním šlehačem.
9) Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

10) Uvařenou zeleninu nakrájejte na kostičky, nakrájejte také uvařené maso.
11) Zahuštěný vývar zalijte kapkou smetany a přidejte do něj nakrájenou zeleninu a maso a nasekanou pažitku.
Podávejte s chlebovými knedlíčky.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj