×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kotlíkové lečo
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Kotlíkové lečo

Co budu potřebovat

1 cibule
6 paprik Nyní v akci
4 rajčata Nyní v akci
3 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
180 g čabajské klobásy Nyní v akci
6 vajec
sůl
pepř
pažitka
chléb Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Omyjte papriky a rajčata, papriky zbavte semeníků, z rajčat vykrojte „bubáky“, a obojí nakrájejte na menší kostky.

V kotlíku na rozpáleném oleji zpěňte cibulku, poté přidejte na půlkolečka či na kolečka nakrájenou a oloupanou klobásu. Až se klobása trochu osmahne, přidejte rajčata i papriku a opékejte přibližně 10 minut. Zelenina pustí vodu, kterou nechte vydusit.

Poté rozhrňte dříví v ohništi tak, aby byl plamen mírnější, rozklepněte do kotlíku vejce a promíchejte do směsi. Přibližně po 3 minutách kotlík odstavte. Lečo posypte pažitkou a podávejte s krajícem chleba.

Tip:

Pokud si rádi s jídlem při vaření „hrajete“, můžete zkusit nejprve opéct rozpůlené papriky tak, aby slupka byla na povrchu částečně černá, poté papriky vložte do mísy a na několik minut překryjte potravinovou fólií nebo alobalem. Papriky se spaří, a tím pádem je snadno oloupeme. Následně je nakrájíme na kostky a smažíme v kotlíku s ostatními ingrediencemi, přičemž pokračujeme stejným způsobem, jako je uvedeno výše. Papriky mají tak jinou jemnější chuť než obvykle.

Prázdniny v jednom kole 

Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj