×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kořeněný kohout
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kořeněný kohout

Co budu potřebovat

1 celý kohout
sůl
černý čerstvě mletý pepř
½ lžíce sladké papriky Nyní v akci
½ lžíce mletého koriandru
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce granulovaného česneku
1 lžička kajenského pepře
½ lžíce kurkumy
hrst čerstvých lístků šalvěje
1 citron, rozkrájený na čtvrtky Nyní v akci
NA KUSKUS [Kuskus]
240 g kuskusu
zrníčka z 1 granátového jablka Nyní v akci
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
2 lžíce medu Nyní v akci
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu Nyní v akci

Jak na to?

Kohouta naporcujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Do misky vhoďte všechno sypké koření, promíchejte a směs vetřete do kůže masa. Nakonec posypte šalvějí, přidejte citron a maso podlijte trochou vody. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč zakryjte fólií a kohouta pečte zvolna 5–6 hodin doměkka a zlatava. Během pečení podlévejte případně vodou. Kuskus uvařte podle návodu, přidejte zrníčka, petrželku, sůl, pepř a zalijte medem smíchaným s olejem, citronovou šťávou a kůrou. Podávejte s kohoutem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj