Korejské taštičky s masem a s houbami (Mandu)

Korejské taštičky s masem a s houbami (Mandu)
(0)
60 minut , Střední náročnost , Chuťovky

Co budu potřebovat

4 šálky hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce rostlinného oleje
olej
Na náplň:
1 šálek mletého vepřového masa
2 šálky mletého hovězího masa Nyní v akci
2 šálky jarní cibulky
4–5 hub šiitake (nebo jakýchkoliv oblíbených hub)
½ cibule
200 g tofu
3 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého černého pepře
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sójové omáčky
Omáčka k namáčení:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vinného octa
1 lžička hnědého cukru
jarní cibulka
sezamová semínka

Jak na to?

Na náplň v míse smíchejte mleté maso, jarní cibulku, nadrobno nasekané houby, najemno nakrájenou polovinu cibule, najemno nadrcené (nebo nastrouhané) tofu, česnek, sůl, pepř, cukr, sezamový olej a sójovou omáčku. Vše dobře promíchejte rukama. V jiné míse smíchejte mouku, 1/2 šálku vody, sůl a olej a uhněťte hladké a pevné těsto. Trvá to asi 10–15 minut. Nejlepší je použít robot, hnětač, nebo domácí pekárnu s programem na míchání těsta. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na tloušťku asi dvou milimetrů a vykrajujte kolečka o průměru cca 8–9 cm. Doprostřed každého dejte 1 plnou lžičku náplně, okraje potřete vodou a přehněte do tvaru půlměsíce. Můžete použít formu na pirožky, která ulehčí práci a zároveň ozdobí kraje. Taštičky smažte na pánvi dozlatova a podávejte s omáčkou k namáčení. Tu získáte smícháním všech na ni potřebných ingrediencí.
Tip - Taštičky s masem a houbami se dají jíst teplé, vlahé i zastudena. Vždy chutnají skvěle.

Pořídíte z letáku


Sledujte nás
Nezmeškejte už nikdy ty nejlepší akce