×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koprovka s bramborem a vajíčkem
60 minut , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Koprovka s bramborem a vajíčkem

Co budu potřebovat

10–12 větších brambor Nyní v akci
svazek čerstvého kopru
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru z masa nebo kostí
200 ml mléka Nyní v akci
4 vejce
sůl
ocet
cukr Nyní v akci
200–250 ml 40% smetany

Jak na to?

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody. Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte
mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit. Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.

Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte. Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.

TIP: Pro ještě dokonalejší chuť koprovky si u nás v Albertu kupte vajíčka v bio kvalitě. Pokud nemáte čerstvý kopr, sáhněte po mraženém. Přebytek čerstvého si zase zamrazte. Vyzkoušejte i variantu s houskovým knedlíkem a plátky hovězí pečeně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj