×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koprovka
20 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Koprovka

Co budu potřebovat

3 lžíce másla Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky Nyní v akci
500 ml drůbežího vývaru
1 svazek kopru, propláchnutý
100 ml plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany Nyní v akci
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, případně špetka cukru a pár kapek octa na dotažení chuti
4 vejce
semínka, pažitka či kopr a mrkvička na ozdobení
houskové knedlíky nebo brambory k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj