×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koprová omáčka
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Omáčky ,

Koprová omáčka

Co budu potřebovat

NA VÝVAR
600 g hovězího krku
1 cibule, oloupaná
1 mrkev celá, oloupaná
1 petržel celá, oloupaná
¼ celeru, oloupaného
stonky kopru, bez lístků
špetka bílého pepře
sůl
NA OMÁČKU
80 g másla Nyní v akci
80 g hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
200 ml mléka, teplého Nyní v akci
stonky kopru
šťáva z citronu Nyní v akci
1 lžička cukru
lístky kopru z 1 svazku, nakrájené najemno
200 ml zakysané smetany Nyní v akci

Jak na to?

Začněte masem. Do hrnce s litrem vody vložte maso, zeleninu, stonky kopru, bílý pepř a sůl a vařte hodinu. Maso musí být stále potopené, podle potřeby tedy přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Vývar přeceďte.
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Ve sklenici smíchejte teplý vývar s mlékem a postupně přilévejte do jíšky. Vymíchejte do husté kaše a znovu přilejte vývar s mlékem, vymíchejte a opakujte, až dosáhnete konzistence omáčky. Oslaďte cukrem a okyselte citronovou šťávou, případně přisolte – podle chuti. Povařte a přidejte kysanou smetanu s lístky kopru a nechte chvíli odstát.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem nebo s vařenými brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj