×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koláčkový cheesecake
30 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla , Pečení ,

Koláčkový cheesecake

Co budu potřebovat

hrnku sušenek, celozrnných,
rozdrcených
150 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku Nyní v akci
125 g másla, změklého
100 g třtinového cukru Nyní v akci
1 bílek
Na náplň
300 g čerstvého smetanového sýra Nyní v akci
2 žloutky
2 sáčky vanilkového cukru Nyní v akci
2 lžičky strouhané citronové kůry

Jak na to?

Předehřejte troubu na 210 °C. V míse smíchejte rozdrcené sušenky, mouku a kypřicí prášek. V jiné misce vyšlehejte do pěny máslo s cukrem, pak zašlehejte bílek. Do pěny přidejte směs sušenek a mouky – důkladně promíchejte. V další misce prošlehejte sýr, žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z těsta tvarujte malé bochánky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed každého bochánku udělejte velký důlek a naplňte ho sýrovou směsí. Pečte při 210 °C asi 4 minuty, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 minut, aby těsto zezlátlo. Vyndejte z trouby, nechte na plechu 5 minut stát a pak koláčky přeneste na mřížku, aby úplně vychladly.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj