×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koláč z čerstvého zelí a těstovin
90 minut , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Pečení ,

Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, utřený
100 g parmazánu, najemno nastrouhaného
250 g špaget nebo makaronů, uvařených
sůl, pepř
1,5 kg čerstvého hlávkového zelí
4 vejce
70 ml smetany
200 g mozarelly

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte
a opepřete.
2. Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte
parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj