×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koláč s arašídovým máslem
90 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Koláč s arašídovým máslem

Co budu potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa holandského typu Nyní v akci
45 g třtinového cukru Nyní v akci
100 g másla Nyní v akci
NA KRÉM
400 g čerstvého krémového sýra Nyní v akci
195 g jemného arašídového másla Nyní v akci
100 g třtinového cukru Nyní v akci
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce Nyní v akci
125 g smetany ke šlehání Nyní v akci
NA OZDOBU
220 g třtinového cukru + 90 g nasekaných solených arašídů Nyní v akci
240 g zakysané smetany
180 g smetany ke šlehání Nyní v akci
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 59,90 cena před slevou: 69,90
    sleva: −14 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 34,90
    sleva: −42 %
  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj