×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kokosoví sněhuláci
45 minut , Nízká náročnost , Česká , Cukroví , Vánoce ,

Kokosoví sněhuláci

Co budu potřebovat

6 griliášových vlnek
1 salko (397g plechovka zahuštěného slazeného plnotučného mléka)
150 g strouhaného kokosu + na obalení Nyní v akci
40 g sekaných mandlí Nyní v akci
oranžová potravinářská barva
1 lžíce marcipánu
1 lékořicový pendrek
4 čokoládové penízky (lem klobouku)
4 bonbony marshmallow
moučkový cukr na zaprášení

Jak na to?

1. Griliášové vlnky rozdrťte válečkem na těsto a nasypte je do mísy.
2. Poté drť důkladně promíchejte se salkem, kokosem a mandlemi a na deset minut dejte do lednice. Z hmoty vytvořte 4 velké koule, 4 střední a 4 nejmenší, obalte je v kokosu a sestavte z nich čtyři sněhuláky.
3. Marcipánovou hmotu obarvěte oranžovým potravinářským barvivem a vytvarujte 4 nosy. Z pendreků odkrojte malé kousky a z nich udělejte oči a knoflíky. Vše zatlačte do sladkých koulí
4. Na hlavu sněhuláka dejte vždy čokoládový penízek a navrch marshmallow a zacukrujte. Sněhuláky můžete rovněž postavit do hromady sněhu – kokosu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj